Hoelang gaat de snaar mee als je hem monteert zonder de tank eraf te halen dus de geforceerde manier ?
Bij mij nu 32000 km
Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Hoelang gaat de snaar mee als je hem monteert zonder de tank eraf te halen dus de geforceerde manier ?
Bij mij nu 32000 km
Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Vandaag begonnen aan het uitwisselen van de rubbers van de cardan.
Nu zag ik een paar druppen transmissie olie aan de onderkant liggen. Het rubber zelf was droog.
Ik heb dit ook weleens gezien bij een 1150GS en toen moest de keerring vervangen worden. Ik kan echter geen topics vinden van een 1200GS die daar lekt.
Ik neem aan dat het hier ook een keerring is die lek is. Is dat eenvoudig te vervangen of moet de hele pinion er dan uit?
En kan iemand mij vertellen welke onderdelen ik nodig heb van de tekening? Ik zou zeggen alleen nummer 3.
Let niet op de algemene staat van de foto. Moet de cardanklok nog helemaal schoonmaken.
Ik wil mijn standaard veer vervangen door hyperpro vering, de dempers blijven wel standaard. Ik heb een demper met voorspanning, zie tekening met rode pijl hieronder. Hyperpro verkoopt een compressie apparaat met een speciale dop om de veervoorspanner in te drukken, zie onderstaand zwart-wit tekeningen. Je draait een borgboutje los en kan dan een borg clipring verwijderen. Na de spanning vd veer te hebben gehaald kan je de demper verwijderen, de veer verwijderen etc. Nu heb ik zelf een apparaat waarmee ik een veer kan comprimeren, zie gekleurde foto, en wil daarmee de veer vervangen. Apparaat heb ik ooit gekocht om veren uit te testen op mijn sportwagentje.
Mijn vraag.
Als ik de veer comprimeer komt dan de veervoorspanner vrij zodat ik bij de borg clipring los kan halen, dan de veervoorspanner verwijderen en als laatste de veer vervangen. Daarna in omgekeerde volgorde monteren.
.
Schakelaar verstralers van een GSA klikt wel maar er wordt inwendig geen contact meer gemaakt. Is dit te repareren en zo ja hoe? Het betreft hier de standaard unit links op het stuur.
Techneut in omgeving Apeldoorn die wil en kan helpen?
Als het contact niet snel aan gaat als je de sleutel omdraait, dan wijst dit er op dat de microschakelaar onder het contactslot zijn beste tijd heeft gehad. Op den duur gaat de schakelaar kapot. Ook als de schakelaar het geheel niet meer doet kan de microschakelaar vervangen worden.
De microschakelaar is te bestellen bij Conrad en is van het merk Saia- Burgess:
Saia Microschakelaar V4NST7Y1UL 250 V/AC 5 A 1x aan/(aan) IP67 Schakelend
Als je de twee schroefjes aan de onderzijde van het contactslot hebt los gemaakt en de stekker uit het blokje gehaald hebt kun je de schakelaar verwijderen.
Met een dunne schroevendraaier kun je het dekseltje verwijderen.
Aan de onderzijde moet je de zwarte bescherming van de soldering verwijderen.. vervolgens met een soldeerbout en een tin afzuiger de soldering verwijderen.
De microschakelaar kun je dan verwijderen.
De nieuwe schakelaar heeft één soldeeraansluiting teveel en die moet je verwijderen want er zijn maar twee gleufjes in de behuizing.
Vervolgens de microschakelaar vast solderen en wat siliconen over de soldering aanbrengen.
Met de foto's heb ik de stappen zichtbaar gemaakt.
Het is me bekend dat het alarm na een paar dagen in een soort spaarstand gaat staan. Het rode lampje knippert dan niet meer, en hij reageert niet meer op het zendertje om het alarm uit te zetten.
Zoiets dacht ik ten minste. Ik heb vaak genoeg gehad dat de motor toch op het zendertje reageerde, ook al stond hij enkele weken in de garage.
Maar zojuist dacht ik: "Ik zal eens kijken of het alarm het wel nog doet". Dus ik heb er flink aan staan rammelen. Goed scheef gehouden, terug laten vallen. Nog eens flink heen en weer geschud... alarm gaat niet af.
Motor staat een week stil.
Wie vind hier iets van ?
Mijn DOHCtje van ‘12 met 16k en dus vrijwel maagdelijk heeft stationaire nukken.
Ze (dingen waar ik liefde voor voel zijn voor mij vrouwelijk) is voorzien van af-xied, vrijwel perfect afgesteld, loopt vanaf stationair mooier dan welke ook. Tenminste minstens zo mooi als de beste. Is beresterk (geen Beer trouwens die 110 paarden trekt). Oh ja, ze heeft een 2009 demper die doet wat de naamgeving ingeeft: dempen.
Maar........stationair waardeloos. 8 takten of anders gezegd: als 2 cilinder lopen als een 1 cilinder. Soms een paar slagen achter elkaar zoals het hoort.
Bijna zeker krijgt ze zo weinig brandstof dat ze maar een sessie overslaat om genoeg over te houden voor de volgende. 8 takten door te rijk ken ik goed uit de choke tijd. Zwarte rook is dan je deel. Ook een zwaar loopeffect heeft dat tot gevolg. In dit geval loopt ze lichter dan licht en geeft je’t gevoel dat ze even laat weten dat het niet lchter kan en daarom met de helft van het werk genoeg heeft om een goed gevoel te geven. Dat doet ze bij mij niet. Ik denk bijvoorbeeld aan de tijd dat alles wat meer speling begint te krijgen en ze stationair zal rammelen, of nog erger.
Ik wil ‘haar’ nooit ‘hem’ hoeven noemen. Heeft iemand een lumineus idee ?
Dealers vinden het gewoon. Ik niet dus.
Veel van mijn vrije tijd heb ik besteed om bij Jan en Alleman motoren zo perfect mogelijk af te stellen. Het lukte altijd, tot nu met mn eigen liefje. Dit probleem komt mij voor, zoals vele moderne problemen in de automotive wereld, als iets te hebben bedacht en gedacht dat er in de toekomst nog wel wat bedacht zal worden om voor de op dit moment nog niet op te lossen problemen een oplossing bedacht zal worden.
Hoe moeilijk kan het zijn om onder de 1500 rpm wat extra benzine toe te staan. Het milieu ?
Help !
Dit gaat over een R1200GSA uit Okt 2011
Om de hoes van de cardanhuis aan de versnellingsbak kant te vervangen is het gemakkelijk om cardanhuis te verwijderen. Hier een beschrijving hoe ik het heb gedaan.
Eerst achterwiel er uit met Torx 50 (heb hier geen foto van genomen)
Dan spatbord verwijderen met Torx 30
Dan speedsensor los 2X met Tor 25 en opbinden.
Dan remklauw achter los met Torx45 en opbinden met stukje touw.
Dan oliedrain plug los met Torx 45
Dan uitlaatdemper en klep los met Torx45
Dan reactiestang los met Torx 50 en dop/sleutel 16 laat de bout er nog even in zitten
Ik heb daar een valbescherming zitten, deze verwijderen of anders de dop verwijderen
Borgring verwijderen van as, dan verwarmen met bv een verfafbrander, verwijder de as met Torx 55 4n dop/sleutel 24
Haal nu de bout van de reactiestang er uit.
Tik nu voorzichtig de busjes er uit zodat de cardanklok los komt.
Als je ESA hebt haal dan de 2 stekers los die onder je zadel zitten
Verwijder onderste bout van de achter veer Torx 50
Verwijder de bovenste bout van de achterveer Torx 50 en dop/sleutel 15, je kan nu de veer verwijderen.
Verwijder beschermdoppen links en rechts van de cardan ophanging een de voorkant.
Verwijder aan de rechterkant de cardanophnging Torx30 en trekhulp als hij vast zit.
Deze hulpheb ik zelf gemaakt van een stuk draadeind M6 een busje en een oude handgrip met M6 draadr die ik nog had liggen.
Verwarm de as en maak borgmoer los met dop 30 en met inbus 12 mm maak je de as los.
Huis is nu los en kan worden verwijdert
Je kan nu de cardan as los maken om de splines in te vetten beide kanten.
Het terugplaatsen gaat in omgekeerde volgorde
Cardan terugplaatsen en vast tikken
Nieuwe rubberplaatsen met wat vet voor extra afdichting, ook de achter rubber doen
Lager links met inbus 12 vast zetten op 7 Nm
Borg moer met dop 30 vast op 145 Nm
Rechterkant vast zetten met Torx 30 en 9 Nm
Veer boven vast zetten met 50 Nm
Veer onder met 58 Nm
Klok naaldlager in vetten
Klok terugplaatsen met 100 Nm
Reactiestang 43 Nm
Olie vulplug 20 Nm
Nieuwe olie er in 180ml via speedsensor openning
speed sensor terugplaatsen
Uitlaat terug plaatsen
achterwiel er in met Torx50 en 60 Nm
Als laatste spatlap terug zetten.
Ik hoop dat jullie hier wat een hebben.
Door een scherp op lettende formlid, niet vergeten de achterremklauw terug te plaatsen.
Ik speel met het idee om een remlicht in de topkoffer te maken. Of iemand dit wel of niet mooi vindt is natuurlijk heel persoonlijk naar deze meningen ben ik ook niet opzoek.
Wel zou ik graag willen weten of iemand dit al is heeft gedaan (of op een andere manier er een extra remlicht bij heeft gemaakt) en hoe jullie dit opgelost hebben met het CAN-bus (K-line) systeem.
Heb het elektrisch schema bekeken maar waar ik bang voor ben is dat er een waarschuwing in het scherm komt, dat er iets mis is met het remlicht, als ik er parallel dan wel in serie er een LED remlicht tussen zit (remlicht is 12V en 2,8W dit geeft dan een amperage van 0,25A).
Kort samen gevat;
- Gaat dit problemen geven bij de zelf diagnose dan wel tijdens remmen
- Parallel of in serie aansluiten.
- Welke marge hanteert de computer van de motor. kan deze de 0,25A welke er extra bij komt zonder problemen erbij optellen?
Hoe een CAN-bus dan wel K-line systeem in het algemeen werkt is mij bekend. Daar hoef ik dus geen uitleg over. Wel is alle uitleg over het systeem zoals toegepast op de 1200GS(A) welkom.
Hoi Allen, ik heb een kleine olielekkage aan de linker cylinder, het lijkt onder de bout voor de kettingspanner te komen. Die zou eens een tikje aangehaald kunnen worden of de o ring vervangen. Nu heb ik geen garage en ben ook niet de meest geduldige, of vakkundige, sleutelaar, wie heeft er plek en kan mij helpen in de omgeving Haarlem? De olie lekt precies op de uitlaat en dat rijdt niet prettig...
Groet, Marc
Hoi,
Bij het vastzetten van de onderste bout van de achter schokbreker kreeg ik deze niet op de voorgeschreven torque waarde. Sterker, hij draaide gewoon door. Na het verwijderen van de bout en de schokbreker zag ik dat het schroefdraad in de achterbrug weggevreten is. Omdat het een pasbout is kan ik niet met een tap de schroefdraad hertstellen of een grotere schroefdraad aanbrengen voor een insert.
Iemand een suggestie wat de manier is om deze schroefdraad te herstellen?
Grt. Peter
Levensgenieters,
gisteren kwam ik terug van een geweldige tocht naar de Nordkapp met enduroveteraan Jos Bourgondien. Uiteraard was het weer klote en moest ik er op de eerste dag achter komen dat mijn linker handvatverwarming de geest had gegeven.
Thuis ben ik aan de slag gegaan om het kwaad te bestrijden. Met de multimeter in de klauw kwam ik erachter dat er gewoon spanning stond op de stekker die bij de knipperinrichting op het verwarmde handvat aansluit. Het probleem moest dus in het handvat zelf zitten. Ik heb gedurende de reparatie wat foto's gemaakt in de hoop dat iemand anders er ook iets aan heeft. Op AVDRider heb ik de uitleg aangehouden en stuitte op een bijna gelijk probleem.
Om wat ruimte te hebben met solderen is het makkelijk het handvat te demonteren. De knipperinrichting moet daarvoor open worden gemaakt om de twee stekkers los te koppelen. De handbeschermer moet ook los.
Gedemonteerd ziet het verwarmde handvat er zo uit:
Het probleem kan bij de aansluiting van de twee kabels (bruin en geel) op het circuit zitten, maar het kan ook dat ergens in het circuit kortsluiting of schade voor een onderbreking heeft gezorgd. Hoe dan ook moet het rubber aan de kant. Bij mij was dat wat delicaat omdat door slijtage het rubber op sommige plekken al door was tot op het circuit. (niet zichtbaar op de foto) Sommigen doen het met perslucht om het rubber onbeschadigd van het handvat te trekken. Ik had helaas geen lucht. Het balansgewicht moet er niet af, maar dat maakt het wel makkelijker.
De beide draden lopen onder een zwart lipje en het rubber zit aan die zijde vast aan de constructie en moet voorzichtig met een klein mes worden losgesneden om te zien wat eronder zit:
Het los snijden kan vast netter, maar mijn motoriek laat zich niet zo beheersen. Als er rondom genoeg los is kan het rubber worden terug gerold en komen de aansluitingen van de draden en het circuit bloot te liggen:
Op het eerste gezicht lijkt er niets mis met de soldeerpunten. Op de multimeter is ook geen verbinding te meten. Ik heb het rubber verder afgerold, maar het is daarbij dusdanig naar de klote gegaan dat ik het maar heb losgesneden. Met het blootliggen circuit bleek uiteindelijk niets mis. Het probleem zat toch in de aansluiting van het circuit op één van de soldeerpunten. Het is het zwarte deel van het circuit net rechts van het soldeerpunt van de gele draad:
Ik heb dat deel van het circuit wat open gekrabd en het soldeerpunt schoongemaakt om het daarna aan elkaar te solderen:
Het werkt weer. Tot een vervangend rubber ziet het er voorlopig zo uit. Zwarte tape 4tw:
Afgelopen zomer dus een GSA uit 2010 aangeschaft met slechts 11.000 km op de teller.
Helaas had de eerste eigenaar de motor, na een winter rit, weggezet zonder af te spuiten😲
Daar heeft de motor een paar jaar gestaan onder een afdakje, hmm
Inmiddels is het door pekel aangetaste distributsiedeksel opgeknapt......
Nu ben ik na wikken en wegen aan de wielen begonnen, beide naven behoorlijk aangetast door de pekel.
en eigenlijk zien de velg randen er ook niet al te happy uit.
Ik heb besloten om de hele boel uit elkaar te halen en er nieuwe wielen van te (laten) maken.
velgranden wil ik opnieuw laten anodiseren, en de naven stralen en laten coaten..of...spuiten.
Haan Wheels klonk in ieder geval positief over het opnieuw spaken....
Misschien een leuke wintertopic om jullie op de hoogte te houden hoe het verloopt.
Vandaag na het wegrijden ging een rrod lampje op mijn dashboard knipperen. De RDC van mijn achterwiel geeft 0,0. Mijn vorige RDC gaf -,- toen hij leeg was. Wat kan er aan de hand zijn?
Oh ja, de band is op spanning
Is er al een topic om ervaringen te delen voor mensen die met een 17 inch voorwiel rondrijden? Ik weet dat er best een hoop moeten zijn, maar ervaringen, bandenkeuze etc etc vind ik weinig over...
Wie rijdt er ook met een 17 inch wiel in z'n GS, en hoe bevalt het? Foto'tje misschien?
Laat ik aftrappen met de mijne:
Sinds de pekel niet meer gereden, maar als winterprojectje zit ik te denken om het carbon spatbordje nog te plastidippen...
@Mods: Aangezien dit topic óók bestemd is voor mensen met andere (800/1100/1150 etc) modellen, is dit wellicht niet de juiste plaats? Zonodig svp verplaatsen naar algemeen of bierhuis?
Ik heb de melding lampf en de dimlamp doet het niet
Vervangen, helpt niet
Kan dit een zekering zijn?
Grote licht werkt en achterlicht ook
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dag allemaal,
Vanwege aanslag op het distributsiedeksel van 1200 gs uit 2010 zou ik deze willen verwijderen en laten opknappen.Nu zit ik toch met de vraag of dit redelijk te doen is.
Uiteraard de valbeugel verwijderen heb ik al gemerkt.
Maar zou dit lukken met ingebouwd motorblok?
Ik hoor graag jullie meningen of ik er wel aan moet beginnen!
Wie kan mij helpen aan een aantal slotplaatjes nr.2 en nr. 3? Heb drie van de zes sloten aangepast naar mijn eigen sleutel maar kom het volgende nu tekort:
6 x plaatje 2
6 x plaatje 3
1 x eindplaatje
2 x veertje...
Ben al bij de dealer geweest maar die wil alleen maar drie nieuwe sloten aan me verkopen.......Ik heb overigens 12 plaatjes nr. 1 over om in te ruilen.
Zou het met maar 4 plaatjes per slot overigens ook gewoon moeten functioneren? Dan zou dat nog een optie zijn......
Ik wil graag de H11-lampjes in de originele GSA-verstralers vervangen door LED. Aanbod genoeg, maar ze lijken allemaal veel te dik om in de originele behuizing te monteren. Heeft iemand een aanrader?
Hoi Allen,
Heb een setje variokoffers gekocht. Vandaag maar eens aan de gs gehangen maar vind de sluiting aan de motorzijde wat losjes. Ik begrijp dat ik de pin waar de sluiting op zit wat moet verstellen. Als het eens niet regent zal ik dat doen. Een ander probleem is dat wanneer ik de koffers aan de motor gehangen heb en de boel afsluit het lipje bij de afsluiting gewoon groen blijft en ik de sluiting gewoon kan ontgrendelen, de koffers kunnen er gewoon afgehaald worden, op slot of niet. Bij het handvat zit dat rode lipje, dat kan ik bewegen maar dat doet niets.... aan beide zijden... Ik neem aan onderdeel 6. is dit te repareren of betekent het nieuwe onderdelen halen...zo worden betaalbare koffers ineens duur...